SERVER

PROFESSIONELL SERVER

Hjärtat i ditt nätverk, din IT-infrastruktur är serverlösningen. Den är väldigt viktig vare sig ni är flera hundra anställda eller bara ett fåtal personer. Vi erbjuder ett brett sortiment för alla typer av företag, både fysiska servrar på plats och molnbaserade serverlösningar.

När du ska investera i en server så är det viktigt att tänka igenom hur kraftfull den behöver vara. Ska du använda den enbart som filserver eller även köra applikationer på den? Detta påverkar valen av processer och minnen.

Lagringsmöjligheterna behöver också tänkas igenom. Räcker det att du har hårddiskar inuti servern, eller behöver du ha extern lagring som är dedikerat just för lagring, vilket ger fina utbyggnadsmöjligheter? Lär mer om lösningar för lagring här.

En server finns i tre olika typer där formfaktorn varierar. Dessa typer kallas för Tower, Rack samt Blade.

- En Tower, tornserver ser ut ungefär som en vanlig dator och den är uppbyggd på liknande sätt. Tornservern passar ofta det mindre företaget då den inte tar upp så mycket plats och kan placeras ganska fritt. Servern kan ha flera hårddiskar, men växer ditt företag så har denna typ av server en del begränsningar avseende prestanda då den inte är så skalbar.

- Rackservern är standardiserad i 19 tums rackformat, vilket ger fina fördelar med att montera servern i rackskåpet och sedan kunna bygga ut med fler delar när man behöver. Denna typ av server är mycket driftssäker, prisvärd och enkel att administrera, men behöver ett dedikerat serverrum.

- En bladserver är en mindre server som monteras in i speciella skåp. Nätdel och nätverksdel är bortplockat och sitter istället i monteringslådan. Så här får du väldigt mycket kraft i ett litet format och du slipper massor med kablar. Har du lite ont om plats så är detta ett bra val men är ofta något dyrare än en rackserver.

Valet av rätt server är inte lätt. Ta hjälp utav våra experter så du säkrar upp funktion, prestanda och säkerhet för just din verksamhet. Ring oss eller kom in på en kopp kaffe på något av våra kontor. Du kan även fylla i vårt formulär så hör vi snarast av oss till dig.

Fujitsu server Primequest 3800e
Logotyp Fujitsu
Logotyp Huawei
Logotyp Lenovo