OM OSS

SBL DATA ÄR EN STARKT ENGAGERAD OCH LÅNGSIKTIG IT-PARTNER SOM HJÄLPER DIG ATT NÅ DINA AFFÄRSMÅL

Vi brukar prata om "mer tid i framtiden" för våra kunder för att de verkligen ska kunna fokusera på sin produkt och tjänst. Genom vårt engagemang och långsiktighet så levererar vi en stabil och säker IT-miljö som ger dig en ökad konkurrenskraft.

Våra lösningar utgår alltid från din verksamhet och behov, där vi levererar en anpassad lösning med högsta kvalitet och säkerhet. För att kunna göra detta så erbjuder vi inte bara de bästa produkterna utan även riktigt duktiga konsulter som brinner för IT och som vill förstå din verksamhet. Denna förståelse uppnås genom ett starkt engagemang och löpande möten för avstämning och utveckling.

Vår marknad och kunder finns idag i Skaraborgs län samt 4-stadsregionen, samt vidare ut i Sverige via starka samarbeten. Vi är 20 medarbetare fördelade på tre kontor - Skara, Vänersborg och Vara. 2018 firade vi 30 år som företag vilket firades med ny logotyp och ny profil, men vi är samma rutinerad gäng som tidigare, och vi tänker fortsätta framåt tillsammans.

Glada medarbetare hos team SBL Data

Historia

SBL Data startade redan 1988. Vår VD Erik Lundström fanns med som anställd redan då och något år senare kom Tore Gustafsson in i företaget. 1991 gick de med som minoritetsdelägare i SBL data tillsammans med dåvarande ägare. Efter millennieskiftet blev det några hårda år i branschen. Erik och Tore stod inför ett val och de gjorde det rätta - den 1 maj 2001 tog de över SBL Data. De tänkte om och tänkte nytt - fokus på tjänster, service och funktioner, vilket visade sig vara helt rätt. 2004 anställdes Magnus Kihlström som sedan blev delägare 2010 - en viktig nyckelspelare sedan flera år tillbaka. 2019 rekryterades Patrik Borgenhard för att arbeta med försäljning och marknadsföring. Dessa fyra bildar idag SBL Datas företagsledning.